La Secció Almàssera, dins la Cooperativa Agrícola, des de la seva constitució l’any 1949, ha anat funcionant pel sistema tradicional de “prenses i cofins”, havent-la reformat i adaptat en diverses ocasions per perfeccionar-la, situada a l’interior del nucli urbà, ocasionant aquesta situació problemes de transit a la zona i altres molèsties al veïnat.

Avui en dia ens trobem que la recol·lecció d’olives s’ha mecanitzat, entrant molta quantitat d’olives diàriament, amés, la nostra Cooperativa prima les olives esquerrades que al no tocar a terra, la seva graduació es mes baixa i es pot arribar a envasar l’Oli d’Oliva Verge Extra i de la Denominació d’Origen Baix Ebre-Montsià, el qual és de més qualitat i a més, més competitiu.

nosotros

L’any 2002 el Consell Rector de la Cooperativa pels motius abans indicats i amb l’afany de poder donar un adequat servei als seus socis, va proposar a l’Assemblea General el trasllat i la millora de l’Almàssera, presentant-los el projecte de construcció d’un nou molí a les afores de la població, havent-la aprovat per la majoria dels assistents. El molí es va posar en marxa a partir de la Campanya 2003-04.

Per aquest motiu estem treballant en dos línies separades, una amb un decanter de 75 tn/dia per les olives plegades del terra i un altre de 45 tn/dia per les olives esquerrades en xarxes. Amb un procés de recepció, molturació, emmagatzematge i envasat més modern, i adequat a les normatives actuals, el que es se’ns dubte, un orgull i una satisfacció, per a tots els veïns de Godall i un dels millors de la comarca.

Actualment es recull una mitjana de 2.500 tn/campanya d’olives bàsicament del propi terme municipal i dels confortants. Amb una mitjana de 500 tn/campanya d’oli i 60.000 lts. envasats.

La finca on està ubicat el nou Moli d’Oli comprèn una única parcel·la de 12.000 m2, amb una superfície construïda de 768 m2 i un volum edificat de aproximadament 7.000 m2.